Uvoz piva lani dostigao 60 odsto prodaje

Bez autora
Jun 28 2010

Odbor grupacije pivara BiH traži od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH da hitno razmotri zahtjev za zaštitu domaće proizvodnje, jer je prošle godine uvoz piva dostigao 60 odsto od ukupne prodaje ovog proizvoda u BiH. Stepen iskorišćenosti domaćeg proizvodnog kapaciteta u prošloj godini je bio svega 33,5 odsto. Instalisani kapaciteti postoje, ali ne mogu da se zaposle zbog prekomjernog uvoza piva. Banjalučka pivara je prije šest godina imala promet od 70 miliona maraka i više od 500 radnika, a sada zapošljava 250 radnika i ima promet od 22 miliona KM.

Uvoz piva lani dostigao 60 odsto prodajeOdbor grupacije pivara BiH traži od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH da hitno razmotri zahtjev za zaštitu domaće proizvodnje, jer je prošle godine uvoz piva dostigao 60 odsto od ukupne prodaje ovog proizvoda u BiH, prenijela je Srna.

Predsjednik Grupacije pivara Spoljnotrgovinske komore BiH Edin Ibrahimpašić rekao je juče u Sarajevu da je stepen iskorišćenosti domaćeg proizvodnog kapaciteta u prošloj godini bio svega 33,5 odsto.

- Instalisani kapaciteti postoje, ali ne mogu da se zaposle zbog prekomjernog uvoza piva - istakao je Ibrahimpašić.

Direktor Banjalučke pivare Nik Peni rekao je da je ova firma prije šest godina imala promet od 70 miliona maraka i više od 500 radnika, a sada zapošljava 250 radnika i ima promet od 22 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik